Czekolada biała z algami bez dodatku cukru i bez glutenu 75g TORRAS
Opis
CZEKOLADA BIAŁA Z ALGAMI I CZARNĄ SOLĄ MORSKĄ 75G
Wspaniała uczta dla miłośników białej czekolady!
Przedstawiamy Ci czekoladę białą z algami i czarną solą morską marki Torras. Chociaż smak brzmi nieco kontrowersyjnie, polecamy wypróbować - nam smakuje ;). Ta wyjątkowa czekolada została stworzona z myślą o osobach poszukujących słodkich przyjemności bez dodatku cukru i bez glutenu.
Co wyróżnia tę czekoladę na tle innych? To jej skład oparty na naturalnych składnikach. Bez dodatku cukru, dzięki zastosowaniu substytutów słodzących, możesz delektować się smakiem czekolady bez obaw o wpływ na poziom cukru we krwi. Ponadto, jest wolna od glutenu, co sprawia, że jest idealnym wyborem dla osób z nietolerancją glutenu czy celiakią.
Składniki: substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku (19%), inulina, chlorella (0,4%), czarna sól morska (1%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat waniliowy. Masa kakaowa min. 27%. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancje słodzące.
Produkt może zawierać orzechy, soję i sezam.
Produkt bezglutenowy.
Informacje dla diabetyków:
1 WW=31 g, 1 WBT=33 g wg SGGW
Dystrybutor: MERCATARE, ul. Skawińska 25 lok. 5, 31-066 Kraków