FRUPP Jabłko - baton liofilizowany 9g Celiko bez dodatku cukru, bez glutenu
Opis
Baton FRUPP Jabłko - BEZ dodatku CUKRU!
Baton jabłkowy zawiera aż 28% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Superjabłkowy.
1 baton = 41 g owoców
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 30 kcal!
♥ Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy i słonych przekąsek. ♥
Produkt bezglutenowy (PL-064084).
Jabłko to owoce, które zawierają wiele witamin i minerałów, a wśród nich m.in.: witaminy C, E, K, witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna i ryboflawina), potas, polifenole, pektyny.
Dzięki czemu:
• wzmacniają mięśnie, serce, układ nerwowy,
• działają przeciwmiażdżycowo,
• działają regulująco na przemianę materii,
• ułatwiają przyswajania wapnia przez organizm.
Liofilizowany baton jabłkowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1423 kJ/ 338 kcal; tłuszcz – 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g; węglowodany – 69 g, w tym cukry – 51 g; błonnik – 28 g; białko – 0,7 g; sól* – 0,02 g.
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
1 baton (9 g) stanowi 1 porcję. 1 baton to 30 kcal.
Zawiera naturalnie występujące cukry.