FRUPP KIDS Jabłko, Marakuja - baton liofilizowany 9g Celiko bez dodatku cukru, bez glutenu
Opis
Baton FRUPP Kids jabłko - marakuja - został stworzony z myślą o najmłodszych konsumentach.
To produkt BEZ DODATKU CUKRU!
Ma wysoką zawartość błonnika (27%)!
Nie ma dodatku tłuszczu i soli!
♥ Po prostu pyszna, owocowa przekąska dla dzieci! ♥
Produkt bezglutenowy (PL-064-086).
1 baton to tylko 30 kcal.
Liofilizowany baton jabłkowy z marakują. Produkt bezglutenowy.
Składniki: jabłka (29%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok z marakui (6,5%), zagęszczony sok jabłkowy); fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii)
Produkt może zawierać: dwutlenek siarki.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna - 1397 kJ/332 kcal; tłuszcz - 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g; węglowodany - 68 g, w tym cukry - 51 g; błonnik - 27 g; białko - 0,9 g; sól* - 0,02 g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
1 baton (10 g) stanowi 1 porcję.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.