FRUPP Malina - baton liofilizowany 10g Celiko bez dodatku cukru, bez glutenu
Opis
UWAGA! Teraz baton FRUPP Malina w nowej formule - BEZ dodatku CUKRU!
Baton malinowy zawiera aż 36% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Owocowe źródło antyoksydantów.
1 baton = 43 g owoców
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 30 kcal!
♥ Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy. ♥
Produkt bezglutenowy (PL-064-031).
Maliny są bogatym źródłem witamin C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika, związków mineralnych, dlatego jak najwięcej malin powinny spożywać osoby cierpiące na anemię. Witamina C, zawarta w malinach wzmacnia układ odpornościowy, sprawia, że lepiej przyswajamy żelazo. Jest również ważnym antyoksydantem.
Maliny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn.
Liofilizowany baton malinowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: malina (32%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1256 kJ/ 300 kcal; tłuszcz – 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g; węglowodany – 53 g, w tym cukry – 39 g; błonnik – 36 g; białko – 3,2 g; sól* – 0,02 g.
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 30 kcal.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.