FRUPP Truskawka - baton liofilizowany 10g Celiko bez dodatku cukru, bez glutenu
Opis
UWAGA! Teraz baton FRUPP Truskawka w nowej formule - BEZ dodatku CUKRU!
Baton truskawkowy zawiera aż 31% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Owocowe źródło antyoksydantów.
1 baton = 45 g owoców
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 33 kcal!
♥ Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy. ♥
Produkt bezglutenowy (PL-064-030).
Truskawki mają bardzo dobre właściwości lecznicze. Nasze babcie leczyły nimi grzybicę, trądzik i oparzenia słoneczne. Owoce te zawierają więcej witaminy C niż cytryna, ale także witaminy A, B1, B2 oraz PP.
Truskawki są ważne w diecie kobiet ze względu na żelazo, które chroni przed anemią. Zawarte w truskawkach sole wapnia i fosforu wzmacniają kości i zęby. Truskawki poprawiają pracę mięśni i ułatwiają przemianę materii. Jedzenie ich jest polecane przy schorzeniach wątroby, kamieniach moczowych, żółciowych, podagrze. Truskawka wspomaga przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów.
Liofilizowany baton truskawkowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1401 kJ/ 334 kcal; tłuszcz –1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g; węglowodany – 63 g, w tym cukry – 41 g; błonnik – 31 g; białko – 2,1 g; sól* – 0,02 g.
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 33 kcal.
Zawiera naturalnie występujące cukry.